پیاز زعفران چیست و چگونه آن را در گلدان یا گلخانه بکاریم؟
پیاز زعفران چیست:
از شنیدن کلمه پیاز زعفران تعجب نکنید چون زعفران هم مانند بسیاری از گیاهان دیگر برای رشد و تکثیر دارای پیاز است . شما می توانید پیاز زعفران را از منطقه قائنات و از استان خراسان بصورت حضوری خریداری نمایید. اما چنانچه خواستید بصورت مجازی و اینترنتی اقدام به خرید پیاز زعفران کنید می توانید آنرا از فروشگاه های آنلاین و معتبر اینترنتی خرید کنید.
نحوه کاشت پیاز زعفران:
کاشت-زعفران1
بعد از کاشت زعفران در گلدان تا پنج تا شش سال نیاز به تعویض گلدان وجود ندارد، همچنین طریقه کاشت این گیاه در گلدان با شرایط کاشت گیاه در محیط باز و مزرعه متفاوت بوده، توجه به زمان کاشت، قرار دادن گلدانها در محل مناسب و نحوه آبیاری ضروری است. تهیه و انتخاب پیاز مرغوب جهت کاشت در ایجاد و گسترش کشت حائز اهمیت است. پیاز زعفران را میتوان از خاک درآورد به انبار یا مزرعه دیگری منتقل نمود، با توجه به دوره خواب یا استراحت پیاز که از اواخر اردیبهشت ماه تا اواخر مرداد ادامه دارد میتوان در این فاصله نسبت به بیرون آوردن پیاز اقدام کرد. بهتر است پیازها پس از بیرون آوردن از زمین کاشته شوند تا پیازها ضمن ادامه استراحت در مکان جدید(گلدان) مستقر شوند.
بهترین زمان برای کاشت زعفران:
آیا می دانستید! بهترین زمان کاشت پیاز زعفران اواخر خرداد تا اوایل مهرماه میباشد. البته توصیه میشود اواخر تیر و اوایل مرداد از کاشت زعفران خوداری کنید. لازم به ذکر است، اگر در خرداد پیاز زعفران خود را کاشتید از آبیاری آن تا مهرماه خودداری کنید چرا که به علت عدم فعالیت گیاه پیازها فاسد می شوند.
نکته مهم :از بیرون آوردن پیازها در اواخر مرداد به بعد باید خودداری کرد چون در این موقع بعضی از پیازها ممکن است برای ریشه دادن و جوانه زدن آماده باشند.هر قدر فاصله بیرون آوردن پیازها تا کاشت کمتر باشد بهتر است با وجود این پیاز زعفران را برای مدت چند ماه در محل سرد و خشک با ارتفاع ۳۰ – ۲۰ سانتیمتر میتوان به صورت پخش شده نگهداری نمود ولی این امر باعث عدم توسعه فیزیولوژیکی گلها شده و باردهی سال اول کشت را شدیدا کاهش میدهد.
مرحله ۱- خرید پیاز زعفران :
بعد از اینکه مقداری پیاز زعفران خریداری کردید ، آنها را درتعدادی گلدان سفالی بزرگ و داخل هرگلدان پنج قسمت وهرقسمت پنج پیاز در چاله هایی به عمق پانزده سانتی متری میتوان کاشت و آبیاری ده روز پس ازکاشت و تا بهار آب باران وبرف برای آن کافیست و اویل بهار رو به زردی وخواب آن شروع میشود. زمان رشد آن پاییز و زمستان واوایل بهار است. خانواده ها در مناطق نیمه گرمسیر میتوانند درشهرها وروستا در باغچه یا در گلدانهای سفالی دراطراف حیاط و یا در گلدانهای سفالی درسطح پشت بام و تراس یا بالکن رو باز به طریقه ذکرشده نسبت به کاشت اقدام نمایند.
مرحله ۲-کاشت زعفران :
کاشت-زعفران
برای کاشت گیاه زعفران در داخل گلدان، گلدانی را انتخاب کنید که منفذی برای خروج آبهای اضافه داشته باشد، کف گلدان سنگریزه بریزید و بقیه حجم گلدان را خاک سبک اضافه کنید، چند پیاز زعفران را در کنار یکدیگر بکارید و گلدان را به محل کم نور و خنک منتقل کنید. وقتی جوانه ها رشد کردند، گلدان را به قسمت دیگری از خانه که نور کافی داشته و گرم باشد منتقل کنید. از آن به بعد بتدریج گیاهانی که کاشته اید رشد میکنند هر قدر نور و گرما بیشتر باشد سرعت رشد جوانه ها بیشتر خواهد بود.
مرحله۳- آبیاری زعفران در گادان :
گیاه زعفران به آب زیاد احتیاج ندارد. در فاصله دو آبیاری خاک را خشک نگهدارید. بعد از پایان عمر برگهایش، آبیاری را قطع کنید.
مرحله۴- تقویت خاک گلدان برای گیاه زعفران :
می توانید برای تقویت خاک گلدان ،خاکبرگ، ماسه و خاک باغچه را با هم مخلوط کنید و در گلدان بریزید، در این ترکیب بهتر است از ماسه بیشتری استفاده شود.
مرحله۵- کوددهی به گیاه زعفران در گلدان :
شما می توانید زمانی که عمر گلهایش به پایان رسید هر هفته با کودهای تقویتی آن را تقویت کنید، زمانی که برگهایش خشک شد دیگر به آن کود ندهید.
مرحله۶- تکثیر گیاه زعفران در گلدان :
چنانچه به اینکار علاقه مند شده اید یا سود خوبی از اینراه نصیبتان شده و تمایل به ادامه اینکار داشتید! شما می توانید هر چند سال یک بار پیازها را از خاک خارج نموده و با جدا نمودن و کاشت مجدد پیازچه ها تکثیرش کنید.
مطلب کاربردی : آموزش تصویری مراحل کوددهی زعفران بصورت اصولی
مرحله۷- نیاز زعفران به گرما و نور :
آموزش-کاشت-زعفران
اگر دقت کنید می بینید که گیاه زعفران به سمتی که نور بیشتری دارد متمایل می شود این امر نشان می دهد که در نور بیشتر بهتر و سریعتر رشد می کند. همچنین گیاه زعفران دوستدار گرمای متوسط است، گرما به باز شدن شکوفه هایش کمک میکند.
منبع : هنر فردی